Бай-дерево, або перець ГВОЗДИЧНИК

Миртові - Myrtaceae.

Аптечне найменування
масло з листя баї - Oleum Bay, або Oleum Myrciae.

Ботанічний опис
Вічнозелена дерево середньої величини з тонким стовбуром і білувату корою. Росте в Центральній Америці, Камеруні, Східній Африці і в інших жарких областях.

Діючі речовини
ефірну олію, близьку за складом до гвоздична. Воно крім інших речовин містить евгенол.

Застосування
Масло переробляється в лікувальну рідину для волосся, а також використовується (дуже рідко) для розтирань при бронхітах.

Рекомендуємо також переглянути: